Unikt sortiment |Miljøvenlig emballage |Vælg din ønskede leveringsdato

Lav en Plantesøjle.

Du skal bruge en stor krukke, noget havehegn, armeret plast, et stykke drænrør eller et andet rør og nogle planter. Havehegnet støbes evt. fast i krukken med lidt cement og plasten placeres indvendigt.

 

Det er vigtigt at man laver hul i bunden, så overskydende vand kan løbe ud af krukken. Drænrøret placeres midt i søjlen, luk eventuelt i toppen med papir eller andet mens søjlen fyldes.

 

Søjlen fyldes med pottemuld. Blandingen må gerne være lidt grov, så rødderne lettere kan få luft. Undervejs stampes let med en pind, så jorden ikke sætter sig i løbet af sommeren. Der kan med fordel blandes gødning i undervejs.

 

Søjlen er nu fyldt og klar til at plante i. 

Med Odenia's stiklingeformerede sommerblomster er det tilstrækkeligt med 8-10 planter pr m2 flade, det vil sige ca 25-30 cm imellem hullerne.

 

Der skæres et kryds til at plante i. Sørg for at lave flest huller øverst i søjlen, derved vil søjlen blive helt dækket af planter og blomster. Med fingrene laves et hul i mulden, og de små planter presses ind i søjlen.

 

Søjlen kan med fordel placeres i et drivhus de første par uger. Så kan planternes rødder udvikle sig optimalt inden søjlen stilles på terrassen eller i haven.  

 

Følgende planter er meget velegnede til plantning i hængende haver: Bidens,  Nemesia Sunsatia, Diascia, Conchita, Scaevola, Sutera og Superbena.