Unikt sortiment |Miljøvenlig emballage |Vælg din ønskede leveringsdato

Gode råd om pasning

Ta' god hånd om dine småplanter!

Gode råd om pasning kan ikke gentages for tit. Planter er levende og skal behandles med stor omhu.

Det er vigtigt, at du husker at være tålmodig og opmærksom. Mange forårsplanter som stedmoderblomst
og primula kan sagtens tåle lidt nattefrost, men de fleste rigtige sommerblomster tåler som regel ikke frost, så det er vigtigt du venter med at sætte disse udendørs til nattefrosten er væk.

Det er desuden vigtigt, du er opmærksom på plantens ve og vel, så den altid får den rigtige mængde vand og bliver placeret korrekt. Som belønning for det hårde, men hyggelige arbejde, vil planten pryde og skabe en fantastisk stemning hele sommeren.

 

 Husk at vande

 

 • Det er vigtigt at vande og gøde sine planter jævnligt og med omhu, men det er endnu vigtigere at sørge for et godt dræn, så overskydende vand kan løbe væk fra planternes rødder. Der skal altid være et hul i bunden af krukker og potter.  De færreste planter bryder sig om at soppe i vand, og det gælder også sommerblomster.    

 • De fleste sommerblomster kan bedst lide at få jævne vandinger, og de vil som tak kvitterer med de skønneste blomster. Sommerblomster kan dog godt tåle at tørre ud mellem vandingerne en – dog kun i overfladen. Som hovedregel skal de fleste krukker vandes 1-2 gange per uge, men naturligvis afhængigt af vejr og vind - her gælder det bogstaveligt om ”at stikke fingeren i jorden” .
   


Husk at nippe

 • Husker du at nippe de visne blomsterhoveder af? Det er vigtigt, da sommerblomsten således blomstre igen og igen. 

 • Du skal bestemt heller ikke være bange for at klippe ranglede planter tilbage. Du kan stole på, at langt de fleste sommerblomster kommer igen – denne gang bare endnu fyldigere og med nye blomsterflor.
   


Husk at passe og gøde jorden

 • Når du planter noget i jorden, tager du faktisk næring fra jorden. Hvis ikke du giver jorden noget næring tilbage, vil den blive udmagret, og der vil måske ikke være nok næring til din plante. Det er derfor yderst vigtigt at give næring tilbage til jorden, da en næringsrig jord nemlig er fuld af organisk liv, som giver de bedste forudsætninger for dine planter.

 • Når du skal plante, er det derfor en fordel at tilføje gødning i plantehullet. Hos Odenia foreslår vi at bruge en langtidsgødning. Det er nemlig en gødning, der frigøres over lang tid, hvorfor den er ideel til krukker og altankasser med sommerblomster. Langtidsgødningen kommer i form af små tabletter, som blandes i pottemulden umiddelbart efter plantning. Næringsstofferne frigøres langsomt og sikrer dermed en jævn og sikker gødningstilførsel igennem hele vækstsæsonen. Derudover øger den jordens evne til at holde på vand og plantenæringsstoffer. Du finder vores langtidgødning her!

 • Til sammenplantning i krukker, altankasser og lignende bruges en velgødet blomsterjord. Husk at planter som f.eks. Petunia gerne vil have en sur jord, som f.eks. den der bruges til Rhododendron.
   


Husk den rette placering

 • De fleste sommerblomster trives bedst i fuld sol, og gerne med frisk luft omkring sig. Dog skal man jo som nævnt huske at planter er levende, og lidt ligesom os mennesker, skal de også selv i læ en gang imellem og eventuelt slappe af i skyggen.

 • Derfor er en lun placering i læ på terrassen eller altanen er at foretrække. Ampler, der hænger ned i pergolaen eller ud fra tagudhænget er bestemt også en god placering. Du kan også sagtens plante sommerblomster i højbede og forhavens bede.